En dag på jobbet

Idag kommer jag att skriva hur en vanlig dag på jobbet kan se ut för mig som arbetar som målare i Falkenberg med omnejd. Det börjar med att jag kliver ur sängen klockan 6, tar en kaffe och en macka, sedan sätter jag mig i bilen och kör till jobbet där vi har en genomgång. I går åkte jag sedan till en byggarbetsplats för att måla lägenheter. Jag målar med pensel och olika typer av roller. Det är som sagt en nyproduktion och där ska det målas både väggar och tak, men även i köken, och det kommer ta ett tag innan allt jobb är klart. Höll på intensivt fram till klockan 10 då det var kafferast, och efter det fortsatte jag med att måla tills jag kom hem.

Det är en spännande arbetsdag för mig, där man får se resultatet på en gång och jag älskar när det ser bra ut. Det är också viktigt med teamarbetet, där alla kan lära av varandra och man hjälps åt att göra ett bra jobb. Jag körde hem till mitt eget hus och hängde tvätten innan jag fick i mig snabb lunch och en powernap på 20 minuter. Efter det fortsatte jag med andra projekt som ska bli klara imorgon tills klockan, bland annat mönstrade tapeter hemma hos en dam som rustar upp sin sommarstuga.

Själva jobbet som målare kan variera, men det är ett intressant och spännande jobb för mig där man verkligen ses som en person med kunskap och förmågan att ta ansvar när det behövs. Det gillar jag! Man måste vara noggrann och ha en god rytm i arbetet, men samtidigt är det viktigt att kunna sätta ner foten om man blir blockerad av andra som inte gör sitt jobb. Jag kan verkligen inte tänka mig något bättre arbete!